ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Ελευθερίου Βενιζέλου 15
Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, 2ος όρ.
e-mail: elme.prevezas.1976@gmail.com
δικτυακός τόπος: https://elmeprevezas.wordpress.com

Πρέβεζα, 23 Ιουλίου 2012
A.Π. 019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και  βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

Η επίθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, για το μέλλον της εργασίας στην κοινωνία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των εντολέων τους και των υποχειρίων τους!

Μπροστά στα προβλήματα που γεννά ο καπιταλισμός και η προσπάθεια μεγιστοποίησης των κερδών του κεφαλαίου είτε αυτό εκφράζεται από το Μάνεση, είτε από το Μυτιληναίο, είτε από τους Τραπεζίτες, η απάντηση της Κυβέρνησης είναι τα ΜΑΤ, η βία και ο αυταρχισμός. Απάντηση που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντισε να μας προειδοποιήσει ότι η συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη δε θα διστάσει να ξαναχρησιμοποιήσει.

Η φτώχεια η ανεργία και η απελπισία των εργαζομένων τους αφήνει αδιάφορους.

Στόχος τους είναι οι αγώνες των εργατών.

Στην αρχή τους συκοφάντησαν ότι με τις απεργίες τους διώχνουν τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Δεν μας είπαν όμως ποτέ ποιες απεργίες έκλεισαν τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις, ποιες απεργίες έστειλαν τόσες εκατοντάδες επιχειρήσεις στο εξωτερικό για μεγιστοποίηση των κερδών τους και ποιες απεργίες οδήγησαν 1.500.000 ανθρώπους στην ανεργία;

Μετά επιστράτευσαν τη Δικαιοσύνη για να βγάλει την απεργία τους παράνομη.

Και μετά ήρθαν τα ΜΑΤ….

Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήδη νιώθουμε τι μας περιμένει, πολύ περισσότερο μετά τις περικοπές των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που ανακοινώθηκαν…

 Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι σα μια γροθιά πρέπει να σταθούμε απέναντί τους και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το παράδειγμα των χαλυβουργών δε θα μείνει χωρίς συνέχεια!

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Από αύριο όλοι με τη σειρά θα βρεθούμε στη θέση των χαλυβουργών.

Ο δρόμος που έδειξαν είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει. Ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ενότητας, της πάλης για το συνάδελφο και το μεροκάματο. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας!

Ζητάμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία και να σταματήσει η προκλητική στήριξη της εργοδοσίας!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται και στην πόλη μας για συμπαράσταση στους μαχητές απεργούς της Χαλυβουργίας.

για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας